Tot ce trebuie sa stii despre montarea centralei termice- sfaturi practice

Confortul personal este un criteriu de baza in selectarea unei centrale termice. O centrala  termica asigura controlul absolut asupra agentului termic din interiorul casei.

Cum alegem o centrala termica

Alegerea centralei termice se realizeaza in functie de anumite criterii:

  • Tipul de centrala termica- Centralele termice se impart in urmatoarele categorii: centrale termice pe gaz, centrale termice electrice, centrale termice pe combustibil solid, centrale termice gpl;
  • Nivelul de confort asteptat;
  • Eficienta termica a imobilului;
  • Numarul punctelor de consum deservite.

Centrala termica pe gaz:

Centrala termica pe gaz este cel mai recomandat tip de central termica. Aceasta centrala are o eficienta sporita, presupune costuri reduse , deoarece nu consuma foarte mult, durata de viata este mai mare si corespunde cu spatiile extinse.

De ce sa contactezi o firma specializata?

Atunci cand iei decizia de a instala o centrala termica, trebuie sa tii cont de faptul ca  instalarea ei presupune realizarea unor numeroase gauri. Iar aceste gauri nu pot fi realizate cu ustensilele standard, intrucat ele ar putea deteriora structura  peretilor. Instrumentele obisnuite nu pot realizeze gaurile necesare fara sa provoace crapaturi in pereti. Cu toate acestea, o firma specializata are acces la toate instrumentele  necesare pentru acest proces. Un exemplu in acest sens este carota diamantata. Procesul de carotare presupune realizarea gaurilor necesare pentru diverse lucrari. In acest proces este necesara evitarea crapaturilor provocate de ustensilele standard de gaurire. In cazul centralei termice acest demers se efectueaza  fie prin carotare umeda, fie prin carotare uscata.

Tipuri de carotare pentru centrala termica

Montarea centralei termice depinde de tipul de suprafata pe care aceasta va fi montata:

  • Gaura in caramida – ea se poate realiza fie prin carotare umeda, fie prin carotare uscata. Carotarea umeda are avantajul ca nu rezulta in praf, insa ea presupune realizarea unei gauri de prindere pentru suportul carotei si plasarea unui diblu in aceasta gaura cu un diametru de 20 mm. Carotarea uscata nu produce mult praf si nu afecteaza structura unui potential izolant termic sau a unui perete fals din rigips. In aceste cazuri, nu se poate monta un suport de carotiera.
  • Gaura in beton – procesul de carotare beton pentru centrala termica se efectueaza, folosind o carota diamantata. In acest context, nu vor fi prezente praful sau vibratiile.

 

Asadar, montarea unei centrale termice presupune decupaje complexe. Iar efectuarea acestor decupaje in absenta instrumentelor adecvate sau a specialistilor,  pot rezulta in distrugerea suprafetelor pe care vrei sa montezi centrala.

 

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

twenty − four =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?