Casa cu structură din beton – cum să o construiești

În prezent, betonul reprezintă una dintre soluțiile preferate ale arhitecților și constructorilor, datorită durabilității sale.

Cu toate acestea, când construiești o casă cu structură din beton, este nevoie de precizie și de răbdare pentru un rezultat de cea mai bună calitate.

Betonul este o soluție rezistentă și ieftină. Rezistă la foc, la compresiune și la eroziune, iar cel armat și la tracțiune. Este, de asemenea, un excelent izolator termic și fonic și se întreține foarte ușor spre deosebire de alte materiale. Datorită calităților sale, poate fi folosit pentru a construi case atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Grație maleabilității și versatilității sale, betonul poate fi utilizat nu doar pentru a crea design-uri abstracte, cu linii simple și forme geometrice, ci oferă posibilități aproape infinite de design. Această calitate îl transformă într-o soluție ideală pentru construcția unei case moderne și rezistente în timp.

Cum construiești o casă cu structură din beton

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a construi o casă cu structură din beton sunt următorii:

  1. Crearea proiectului casei.
  2. Săparea pământului în vederea turnării fundației.
  3. Ridicarea zidurilor și a stâlpilor de susținere odată turnată fundația.
  4. Montarea instalațiilor electrice, termice și sanitare.
  5. Finisarea pardoselei și a zidurilor, atât la interior, cât și la exterior.

Cum trebuie să procedezi pentru finisarea zidurilor:

  1. Exterior- Înainte de a tencui și vopsi casa, trebuie să aplici polistiren expandat pentru realizarea termoizolației. Este adevărat, betonul este un bun izolator termic, dar, pentru un plus de confort, este bine să folosești materiale izolatoare suplimentare.
  2. Interior- Înainte de a vopsi pereții sau de a aplica tapet pe ei, trebuie să-i tencuiești sau să aplici plăci de rigips.

Odată finalizată construcția și montate accesoriile sanitare, cele electrice și centrala termică sau, de ce nu, pompa de căldură, poți începe să te bucuri de casa visurilor tale.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

14 − seven =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?