Tipuri de semineuri – tot ce trebuie stii pentru alegerea potrivita

Printre cele mai apreciate decoratiuni din sezonul rece se numara semineurile, dar nu doar datorita atmosferii relaxante pe care o creeaza, ci si a rolului de incalzire. Drept urmare, criteriile dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand alegi un semineu sunt puterea de incalzire, designul, consumul si usurinta cu care poate fi intretinut. In timp ce design-ul poate fi adaptat cu usurinta, puterea de incalzire, modalitatea de intretinere si consumul sunt influentate in mare parte de combustibilul utilizat.

Afla in continuare care sunt cele mai intalnite tipuri de semineuri, dar si care sunt avantajele si dezavantajele acestora pentru a face cea mai buna alegere!

Semineuri electrice

In functie de anotimp si de preferinte, semineurile electrice pot fi utilizate cu sau fara caldura. Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de semineu este reprezentat de posibilitatea de controlare deplina. Afisajul numeric si incalzirea cu termostat sunt elementele cheie pentru asigurarea confortului termic. Mai mult decat atat, trebuie sa stii ca exista anumite modele care iti permit sa setezi intensitatea luminii si viteza flacarii.

Semineuri pe gaz

Semineul pe gaz nu doar ca este o varianta practica de incalzire a casei tale, ci si un obiect decorativ special. De ce practic? Pentru ca nu mai este necesar sa achizitionezi lemne si nici sa gasesti un spatiu potrivit pentr depozitarea acestora. Un alt avantaj de care dispun aceste semineuri este reprezentat de formele si dimensiunile variate in care se gasesc pe piata, deci se pot integra cu usurinta in orice design interior. De asemenea, ele nu trebuie curatate si nici nu necesita racordarea la un cos.

Singurele dezavantaje ale semineurilor pe gaz sunt costurile considerabile de exploatare cauzate de pretul gazului si implementarea unei instalatii de alimentare.

Semineuri pe lemne cu focar inchis sau deschis

Semineurile pe lemne cu focar inchis sunt prevazute cu o usa din sticla rezistenta la temperaturi inalte, sunt robuste si pot fi regasite intr-o gama variata de modele. In plus, dispun de un randament excelent gratie lemnului care arde complet. Pe de alta parte, instalarea unui astfel de semineu presupune construirea unui horn cu diametru potrivit.

Semineurile pe lemne cu focar deschis fac un adevarat spectacol in orice locuinta. Atmosfera creata de focul din focar nu se compara cu nicio alta decoratiune de interior. In schimb, caldura degajata de acest semineu poate fi resimtita doar in apropierea acestuia si doar daca este alimentat cu lemne. Un alt minus al acestui tip de semineu este reprezentat de arderea incompleta si, evident, de un randament mai scazut.

Asadar, este recomandat sa te informezi cu atentie inainte de a achizitiona un semineu pentru locuinta ta, nu doar cu privire la caracteristicile sale, ci si cu privire la modul de instalare. Daca ai nevoie de servicii de carotare, nu ezita sa apelezi la echipa noastra de specialisti.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

twenty − four =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?