Tot ce trebuie sa stii despre alegerea si montarea unui seif – sfaturi practice

Orice persoana care se afla intr-o situatie financiara favorabila detine anumite bunuri de valoare. Si vine un moment cand acel om isi doreste sa se asigure ca obiectele respective se afla in cele mai optime conditii de siguranta si protectie. Din acest motiv, exista numeroase persoane care aleg sa isi achizitioneze un seif si sa il instaleze in locuinta lor.

Seifurile antifoc si antiefractie – cum alegi seiful potrivit pentru tine?

Pe piata actuala exista foarte multe tipuri de seifuri pentru a acoperi intreaga gama de asteptari si nevoi ale unui client. Din acest motiv, este necesar sa te documentezi inainte de a face achizitionarea propriu-zisa, ca sa poti identifica cel mai potrivit seif pentru tine. Capacitatea ignifuga sau nivelul de protectie oferit in fata unei indunatii sunt principalele criterii care te pot ajuta sa depistezi seiful care iti va indeplini asteptarile.

Majoritatea seifurilor sunt realizate din materiale rezistente in fata acestor fenomene.

  • Seifurile digitale – probabil ai avut sansa sa vezi macar intr-un film de actiune seifuri atat de bine securizate care se pot deschide numai pe baza unui cod stabilit de catre proprietar. De asemenea, el ofera atat protectie contra incendiilor, cat si impotriva inundatiilor;
  • Seifurile antiefractie – aceste seifuri sunt concepute din otel. De obicei, ele sunt montate fie in perete, fie in podea pentru a evita un posibil furt;
  • Seifuri pentru arme – ele sunt create special pentru aceste obiecte.

Cu cat mai discret, cu atat mai bine – seiful ascuns

Pentru a alege locul de amplasare al seifului, este necesar sa apelezi la un specialist care este in masura sa evalueze daca procesul de montare nu va afecta structura spatiului ales de tine. Ai posibilitatea de a instala un seif in perete, in zid sau in mobila din locuinta ta.

Avantajul instalarii in perete este ca in fata seifului vei putea muta mobila sau vei putea pune un tablou in locul respectiv, astfel incat sa micsorezi sansele ca un potential hot sa gaseasca locul unde iti depozitezi bunurile de valoare.

In cazul amplasarii in podea, situatia se complica. Se pare ca in cazul unui furt, dormitorul este primul loc verificat de catre hoti. In general, un seif plasat in podea presupune existenta unor dimensiuni extinse.

Cu toatea cestea, trebuie sa tii cont de faptul ca lucrarile de amplasare pot afecta semnificativ structura podelei sau a zidului. Procesul de montare presupune realizarea unor gauri de fixare. Iar efectuarea lor fara instrumentele potrivite sau in absenta unui specialist ar putea produce rezultate neasteptate pentru tine. Pentru gaurile de fixare ale unui seif, poti apela la servicii de carotare ale unei firme specializate in acest sens.

Asadar, un seif reprezinta o metoda eficienta pentru protejarea anumitor bunuri de valoare detinute de catre tine. Cu toate acestea, pentru montarea unui seif in locuinta ta, asigura-te ca vei colabora in permanenta cu specialist in acest sens.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
1
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

14 − seven =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?