Slefuire pardoseli – ce presupune si cum se realizeaza?

Proiectele de slefuire pardoseli se realizeaza de orice companie specializata in serviciile specializate in utilizarea de tehnica diamantata. Slefuirea este un proces pe care multe sedii de firme, institutii, spitale si scoli il aleg, fiind vorba despre zone cu un volum mare de trafic. Cu toate acestea, serviciul de slefuire pardoseli este potrivit si pentru casa dumneavoastra. Aici aveti avantajul faptului ca traficul nu este atat de intens, iar rezultatele vor persista in timp.

slefuire pardoseli eficienta

De ce sa alegi slefuire pardoseli?

Principalul motiv pentru care exista aceste servicii este de a reimprospata pardoseala existenta si a-i reda stralucirea de alta data. Reprezinta o metoda mult mai eficienta si mai putin costisitoare, in comparatie cu inlocuirea pardoselii. Iata care sunt cateva dintre avantaje:

  • Pardoseala, in special cea din beton, are beneficiul de a oferi oricarui spatiu o suprafata usor de intretinut. Aceasta este usor de curatat si nici nu va retine prea multa murdarie, fiind o zona neteda si continua.
  • Dupa cum spuneam, pardoselile slefuite sunt foarte bune pentru incaperile in care exista un trafic intens. Durabilitatea este principalul beneficiu pentru care se realizeaza procesul de slefuire pardoseli. Acestea nu sunt afectate nici la acizi, baze si saruri sau temperaturi extreme, deopotriva de la -30 grade sau +80 grade Celsius. Alte elemente care nu afecteaza aceste pardoseli sunt socurile mecanice si impactul diferitelor obiecte grele. Apoi, chiar daca se intampla ca pardoseala sa fie zgariata sau ciobita, se poate interveni tot prin tehnica diamantata pentru repararea acesteia.

Cum se realizeaza un proiect de slefuire pardoseli?

  1. In primul pas, se aplica pentru partea de beton, slefuirea cu pastile diamantate, indepartandu-se stratul superior.
  2. Este curatata suprafata pentru diferite impuritati rezultate in urma slefuirii betonului.
  3. Slefuirea cu segmente cu granulatie, urmata de asemenea de un proces atent de curatare.
  4. Tehnica diamantata este folosita si aici, in acest caz cu inele diamnatate, pentru a se finiza si uniformiza zona.
  5. Daca este vorba despre un proces de slefuire umeda, se curata suplimentar suprafata, pentru a se scapa de reziduuri.
  6. Ultima etapa implica aplicarea unor tratamente impotriva petelor, uleiurilor, apei si a altor elemente de risc, care transforma betonul intr-o suprafata care isi va pastra forma in timp.
By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

eighteen − 17 =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?