proiecte de case 2019

Proiecte de case – Din ce construim case in 2019?

O simpla cautare pe Google poate sa afiseze mii de rezultate atunci cand vine vorba de proiecte de case, avand la baza atat materiale traditionale, precum caramida sau beton armat, dar si solutii considerate inca neconventionale in Romania. De exemplu: lemnul, metalul sau chiar materiale termoizolante zidite, in care se toarna beton.

Cu atatea optiuni disponibile, multi dintre cei care doresc sa porneasca pe acest drum au de luat o decizie foarte importanta: din ce o sa fie construita casa?

Desigur, fiecare din aceste materiale vine cu plusuri si minusuri, motiv pentru care urmeaza sa facem o scurta trecere in revista a celor mai populare materiale intalnite in proiecte de case in 2019, urmand a decide care este cea mai buna optiune.

Proiecte de case – din ce material construim casa?

Casele din zidarie, ridicate folosind caramida, cu fundatii, grinzi si centuri din beton armat, vor ramane mereu printre cele mai populare optiuni. Desi pot implica unele dificultati majore, unul dintre acestea aparand in momentul in care este necesara instalarea conductelor sau cablurilor pentru instalatiile sanitare. Uneori fiind necesare unele interventii de taiere pereti din beton.

Pe de alta parte, aceste materiale sunt considerate de multi ca fiind ‘trainice’, motiv pentru care vor continua sa fie principala alegere a constructorilor din Romania.

In ceea ce priveste materialele mai putin utilizate, se poate observa o deschidere catre case construite din blocuri din materiale termoizolante, zidite, in care se toarna ulterior beton. Cunoscute ca si Insulating Concrete Forms, aceste blocuri sunt prefabricate din diverse materiale, cel mai des folosit in multe proiecte de case fiind polistirenul expandat.

Casele de lemn si de metal pastreaza la randul lor un segment de piata, primul material fiind cea mai populara alternativa la sistemele clasice, in timp ce metalul nu este inca foarte utilizat pentru constructii rezidentiale.

Cand vine vorba de cel mai bun material pentru constructia unei case, totul ramane la latitudinea beneficiarilor, avand in vedere, in primul rand, bugetul. Totusi, este de apreciat faptul ca din ce in ce mai multi constructori sunt dispusi sa incerce materiale noi, care au dovedit ca pot fi alternative demne de avut in vedere.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile, Taiere Beton Disc Diamantat
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

five × 1 =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?