performanta slaba pentru discuri taiere beton

Factori care afecteaza performanta unor discuri taiere beton

Utilizarea de discuri taiere beton reprezinta una dintre cele mai comune activitati din domeniul constructiilor de orice tip. Fie ca este vorba despre constructia unei parcari, unei cladiri de locuinte, a unei case, institutii administrative sau cladire de birouri, anumite proiecte din cadrul acestora necesita servicii de taiere beton. Acestea sunt necesare atat pentru crearea spatiilor pentru ferestre, usi, cat si pentru instalatiile sanitare sau electrice. De asemenea, aparatura electro-casnica, precum hotele sau aparatele de aer conditional necesita realizarea de gauri de evacuare, pentru care este nevoie de asemenea de discuri taiere beton performante si rezistente.

Discurile pentru taiere beton utilizeaza tehnica diamantata, dispunand de mai multe randuri de dinti sau un fir diamantat atasat, care permite taierea materialelor cu o duritate mare. Cu toate ca se stie ca diamantul este unul dintre cele mai dure materiale, motiv pentru care este folosit si in constructii, chiar si acesta se poate strica. Chiar si o simpla tocire a unori discuri taiere beton poate afecta performanta acestora.

Ce factori pot strica niste discuri taiere beton?

  • Rezistenta la compresiune. Duritatea betonului este data de amestecul mai multor materiale, precum ciment, apa si alte adaosuri. Toate aceste lucruri, combinate, il pot face rezistent la compresiune, fiind necesar un tip special de disc pentru taiere.
  • Betonul armat. Cu toate ca betonul armat reprezinta un beneficiu pentru toate constructiile, venind cu un plus de stabilitate si rezistenta, acesta poate incetini foarte mult procesul de taiere, discul trecand mult mai greu prin acest tip de material.
  • Betonul intarit este de asemenea un material mult mai dur, care nu distruge discul diamantat, insa ii reduce performanta. Din acest motiv, se recomanda taierea betonului mai moale.
  • Nisipul utilizat in amestecul betonului reprezinta un material foart abraziv, care poate toci discul diamantat.
  • Utilizarea discului de taiere la o viteza nepotrivita poate sa fie ineficient in procesul de taiere sau poate chiar sa cauzeze supra-incalzirea echipamentului.
By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile, Taiere Beton Disc Diamantat
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

6 + ten =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?