Taiere beton cu vibratii – cum sa eviti accidentele

Echipamentele utilizate in domeniul constructiilor sunt foarte puternice si se pot dovedi foarte periculoase, daca nu sunt manevrate corect. La fel este si in cazul echipamentelor de taiere beton cu vibratii, care utilizeaza tehnica diamantata. Pentru a obtine o lucrare de top fara incidente nefericite, cel mai bine ar fi sa apelezi la profesionisti precum cei de la Avis Bucuresti.

Cand se gandesc la accidentele provocate in timpul lucrarilor de taiere beton, majoritatea oamenilor isi imagineaza sangerari severe sau fracturi serioase. Insa accidentele cu urmari vizibile nu sunt intotdeauna singurele pericole in timpul proiectelor de taiere beton.

Cele mai intalnite si importante riscuri pentru cei care utilizeaza unelte pentru taiere beton sunt accidentele provocate de vibratiile echipamentelor. Aceste accidente sunt datorate vibratiilor constante ale uneltelor care actioneaza asupra corpului. Sute de muncitori depun cereri pentru obtinerea statutului de handicap datorat utilizarii acestor echipamente cu vibratii puternice.

Ce probleme pot cauza echipamentele de taiere beton cu vibratii?

  • Afectiuni ale mainii: distrugerea muschilor, incheieturilor, vaselor de sange si a nervilor din cauza vibratiilor.
  • Sindromul de tunel carpian: cand mainile devin slabite, iar degetele, palmele si incheieturile sunt amortite sau prezinta furnicaturi.
  • Albirea degetelor: circulatia sangelui catre unul sau mai multe degete este afectata atat de tare incat acestea amortesc si devin albe, prezentand durere severa.

Cum sa reduci aceste riscuri?

In primul rand, nu ar trebui sa utilizezi echipamentele de taiere beton decat daca esti instruit sa o faci. Pentru persoanele specializate in acest domeniu, ar trebui sa respecte limita de expunere permisa pentru utilizarea acestor echipamente pe parcursul unei zile de munca. Toti muncitorii ar trebui sa fie instruiti sa utilizeze cea mai mica treapta a aparatelor. O alta modalitate de a evita riscurile este de a crea un ciclu de mai multi muncitori care sa opereze aparatele pe rand. In acest fel, nu va exista un singur lucrator care va utiliza excesiv de mult echipamentele. In utilizarea masinilor de taiere beton este important ca prinderea sa nu fie foarte ferma. O prindere usoara va scadea impactul vibratiilor asupra corpului.

Un alt element foarte important este reprezentat chiar de echipamentele utilizate. Cu cat tehnologiile sunt mai noi, cu atat acestea prezinta vibratii mai scazute si performante mai mari. Orice companie de taiere beton trebuie sa investeasca in astfel de unelte pentru a evita accidentele produse de vibratii.

Lucrarile de taiere beton trebuie sa fie intrerupte de pauze de masaj asupra zonelor asupra carora exista presiune. Masajul trebuie sa stimuzele circulatia in principal la nivelul bratelor, mainilor, degetelor si incheieturilor.

 

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

5 + 1 =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?