Motivele pentru care o fundatie din beton este cea mai buna alegere in constructii

Betonul se numara printre cele mai renumite materiale folosite in constructii, tocmai datorita usurintei cu care poate fi utilizat. De asemenea, acest tip de fundatie prezinta si alte avantaje, precum costurile reduse, procesul simplu prin care se realizeaza, dar si protectia excelenta impotriva intemperiilor.

Betonul este obtinut in urma amestecului dintre ciment, apa si pietris. Aceasta substanta este, final, densa si grea, ceea ce inseamna ca este ideala pentru a asigura stabilitatea unei locuinte.

Fundatie din beton – rezistenta si durabilitate

Principalul beneficiu pe care il ofera placile realizate din beton este reprezentat de stabilitate. Drept urmare, constructia va dispune de un suport ferm si rezistent in timp. Reamintim aici costurile reduse de investitie pentru crearea unei astfel de fundatii. Mai mult decat atat, in cazul cutremurelor, betonul nu va putea fi deplasat si va ramane, astfel, in pozitia initiala.

Apa poate reprezenta un factor de risc in cazul anumitor fundatii, insa nu si in cazul celor realizate din beton. Drept urmare, placile din beton sunt mult mai rezistente la apa in comparatie cu alte tipuri de fundatii.

Tot la capitolul rezistenta se poate remarca si nivelul de durabilitate in contact cu focul. In cazul aparitiei unui incendiu din exterior, partile superioare ale casei, precum etajele sau mansard vor fi protejate. Astfel, o locuinta care dispune de o fundatie din beton este cu mult mai putin predispusa riscurilor de acest gen.

Daca incendiul izbucneste din interior, flacarile sunt isolate de placile din beton care se afla intre etaje, iar astfel timpul de evacuare este mult mai mare fata de o locuinta ce dispune de alt tip de fundatie.

Conductia termica, un alt avantaj al fundatiilor din beton

Atunci cand alegi fundatiile din beton in detrimentul altor tipuri, trebuie sa stii ca nivelul conductiei termice va fi excelent. Procesul se desfasoara astfel: in timpul zilei, caldura este retinuta, iar apoi, pas cu pas, este eliberata de-a lungul noptii, atunci cand temperaturile sunt mai mici. Aceasta este explicatia pentru care pardoselile asezate pe beton sunt mai reci la contact.

Nivelul excelent al conductiei termice contribuie in mod cert la evitarea supraincalzirii spatiilor, mai ales in zonele unde temperaturile ridicate se mentin.

Pentru obtinerea fundatiilor din beton, este utilizat adesea betonul armat. Acest material este extrem de popular si, mai mult decat atat, nu presupune costuri mari. De asemenea, este potrivit pentru constructia numeroaselor tipuri de cladiri.

In final, putem constata ca fundatiile din beton prezinta numeroase avantaje si ca, de cele mai multe ori, acestea pot reprezenta cea mai buna alegere.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

one × five =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?