Gard din beton – avantaje si ghid de construire

Iti doresti un gard rezistent pentru curtea sau gradina ta? Daca raspunsul este categoric da, atunci cu siguranta trebuie sa te orientezi spre unul realizat din cele mai rezistente materiale. Varianta care se bucura de cea mai mare popularitate atunci cand vine vorba de rezistenta este gardul din beton. In acest articol, vom prezenta avantajele pe care acesta le are, cum se construieste si de ce a devenit atat de apreciat de-a lungul timpului.

De ce betonul este cel mai potrivit material pentru realizarea unui gard rezistent?

Unele dintre cele mai importante caracteristici ce ofera betonului titlul de cel mai folosit material de constructie pentru garduri sunt:

  • Rezistenta la foc – Este foarte cunoscut faptul ca betonul nu arde si nici nu emana fum sau alte substante periculoase care, in mod normal, sunt degajate sub actiunea focului. Astfel, gardul din beton este optiunea ideala pentru unitatile de prelucrare a combustibililor, fabrici de confectii, depozite etc.
  • Impermeabilitate – Impermeabilitatea difera in functie de structura betonului. Cu cat aceasta este mai densa, cu atat apa poate patrunde mai greu. Aceasta caracteristica este impartita in patru mari categorii in functie de tipul betonului: P6, P8, P10, P12.
  • Rezistenta la inghet – Betonul este cunoscut ca fiind cel mai rezistent material in fata inghetului. Aceasta caracteristica este reprezentata de impermeabilitatea pe care acest material o detine si de diferenta mica intre indicii de dilatare si contractare.
  • Rezistenta la coroziune – Coroziunea gardului sau a stalpilor de beton poate aparea in doua situatii: fie sub efectul de ruginire a armaturii din interior, fie sub influenta factorilor de mediu. In oricare dintre cele doua situatii, solutia eficienta este aplicarea unui strat protector ce poate fi reprezentat de o simpla vopsea lavabila de exterior.

Ghid pentru construirea gardului din beton 

Pasul 1 – proiectul

Inainte de a recurge la procesul propriu-zis de construire, este esentiala parcurgerea etapei de intocmire a unui proiect profesional, iar mai apoi a devizului de materiale. Este important de mentionat ca in lipsa proiectului nu se poate obtine autorizatia de constructie si, astfel riscam sa risipim atat bani, cat si timp, fara rost.

Pasul 2 – planificarea

In acest pas, trebuie stabilite sculele si dispozitivele necesare pentru constructie, dar si achizitionarea materialelor. Tot in acest pas, se urmareste eliberarea terenului, se marcheaza traseul gardului, dar si al stalpilor de sustinere.

Pasul 3 – executia

Primul pas din procesul de executie este reprezentat de fundatie. Aceasta presupune sapaturi in locurile de pozitionare a stalpilor de sustinere. Este esential sa se sape aproximativ 100 cm adancime si o arie de 40/40. Ulterior, se cofreaza si se toarna un rand de pietris cu o grosime de aproximativ 10 cm, in fiecare groapa. Se taseaza bine pietrisul, iar deasupra se adauga folie de polietilena. Stalpii trebuie ridicati deasupra solului, pana la aproximativ 2 metri.

Pasul 4 – partea de sus a gardului

Adesea, partea superioara a gardului este realizata dintr-un alt material decat betonul, precum: pvc, lemn sau fier forjat.

Pasul 5 – finisare

 Aceasta este ultima etapa in care se realizeaza eventualele retusuri sau imperfectiuni. Tot acum se recomanda aplicarea unui strat protector, de preferat o vopsea lavabila.

Asadar, daca vei opta pentru un gard din beton, te vei bucura in mod sigur de confort, securitate si trainicie. Insa, daca dispui deja de un gard din beton uzat poti apela la o firma pentru serviciul de taiere beton, astfel incat sa-l poti reconditiona sau inlocui. Speram ca ati aflat toate informatiile necesare pentru constructia unui gard din beton rezistent, ideal pentru propria casa.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

eleven − nine =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?