Cele mai utilizate 4 metode pentru demolare

Dezvoltatorii si expertii in demolari au in vede mai multi factori pentru a lua decizia de a incepe procesul de demolare a unei cladiri sau a oricarui tip de constructive. Printre alte aspect, acestia iau in considerare zona in care cladirea este construita, materialele utilizate, scopul demolarii si metodele de curatare a spatiului.

tipuri de demolare controlata

Metodele de demolare difera in anvergura, materiale folosite si tehnica, de la explozii devastatoare cu zeci de kilograme de explozibil, plasate strategic de catre experti, pana la demolarile bucata cu bucata a structurilor principale de rezistenta. Insa, intr-o zona urbana aglomerata, tehnica aleasa trebuie sa fie sigura atat pentru echipa de demolare, cat si pentru celelalte cladiri din zona si pentru zonele publice.

Demolare prin implozie

Aceasta este de departe cea mai dramatica modalitate, fiind reprezentata de plasarea de material explozibil pe structurile de sustinere vertical ale unei constructii. Locul de amplasament al explozibililor si succesiunea detonarilor sunt critice pentru o demolare controlata sigura si eficienta. Echipa de experti analizeaza un set complet de planuri de structura pentru a identifica principalele componente ale cladiri si pentru a determina care zone trebuie distruse pentru a cauza caderea in siguranta a structurii.

Brat extensibil

Aceasta metoda este specifica in special structurilor cu o inaltime de maxim 20 de metri, care nu necesita implozie. Ea implica utilizarea unui utilaj de baza, precum un excavator, care dispune in echiparea sa de un brat extensibil cu un carlig hidraulic, ciocan sau alte tipuri de unelte. Aceasta metoda poate fi aplicata pentru taiere beton, beton armat, zidarie si otel.

Bila de demolare

Folosirea unei bile pentru demolari atasata unei macarale este metoda traditionala potrivita pentru majoritatea tipurilor de proiecte. Metoda este simpla: bila este suspendata de macara printr-un cablu si este fie coborata cu viteza peste cladire, fie sunt executate miscari de balansare a acesteia. Cateva inconveniente pot fi in ceea ce priveste marimea cladirii ce trebuie distruse, deoarece macaraua poate fi prea mare pentru spatiul de lucru sau pot exista prea multe cabluri de inalta tensiune.

Metode pentru spatii mici

Daca vreti sa demolari doar o structura dintr-o camera (precum un pervaz), o anexa sau alte elemente catre care accesul se face greu, este recomandata utilizarea de clesti hidraulici pentru demolare.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

thirteen − seven =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?