
Ce presupune un proiect de demolare pentru open space?
Majoritatea oamenilor care aleg noile locuinte in care se muta o fac pentru numarul de metri patrati si metoda de compartimentare, fara sa ia in considerare eventuale schimbari sau chiar proiecte de demolare. Insa, intr-un anumit punct, inevitabilul se intampla. Poate din cauza modificarilor aduse spatiului de mobilier, spatii de depozitare sau pur si simplu din nevoia de schimbare. Asa au aparut redecorarile open-space, atat in case cat si in apartamente, pentru un design modern si reutilizarea spatiului existent.
Insa o demolare ca aceasta nu trebuie sa intervina doar de dragul modei. Trebuie sa stabiliti clar care sunt nevoile si prioritatile dumneavoastra si daca un astfel de spatiu se potriveste. In special pentru ca open-space presupune un spatiu mai mare, aerisit si luminos, insa este vorba si despre o locuinta in care camerele comunica foarte mult, ceea ce nu este intotdeauna prielnic pentru intimidate si familiile numeroase.
De ce ai nevoie pentru o demolare open space?
In primul rand, trebuie sa stii ca indiferent de modificarile pe care le faci in locuinta, fie ele cat de mici, acest lucru inseamna schimbarea structurii, chiar daca nu implica o demolare a unor elemente de rezistenta (lucru interzis). Acest lucru presupune, in special pentru apartamentele din blocuri, aprobari atat de la primarie, cat si de la asociatia de proprietari.
Urmatorul pas implica contractarea unui arhitect, cat si a unui designer interior, pentru a primi cea mai buna solutie cu privire la demolarea si reamenajarea spatiului. Astfel, nu va supuneti, atat pe dumneavoastra, cat si pe vecini, la niciun risc prin daramarea eventualelor structure esentiale ale constructiei.
O echipa profesionista de mesteri, mai cu seama specializata in lucrari de taiere beton, poate finaliza proiectul intr-un timp destul de scurt. Asta pentru ca beneficiaza de aparatura potrivita pentru lucrarile de demolari controlate, care asigura eficienta si rapiditate in taierea de ziduri, sfaramarea structurilor compuse din materiale dure, precum betonul armat.
Cel mai des, o demolare pentru un open space priveste unirea spatiului de living cu bucataria sau a livingului cu balconul sau terasa. Acest lucru implica doborarea a cel mult 3 pereti, lucru care se poate face destul de usor, utilizand clesti hidraulici.
Dupa etapa propriu-zisa de demolare, urmeaza finisarea si instalarea mobilierului. Recomandarile spun ca nu ar trebui sa instalezi intr-un hol sau in bucatarie gresie, in timp ce in restul spatiului exista parchet. Open space presupune armonizarea perfecta a doua spatii diferite, pentru a crea un intreg unitar.
TaiereBeton.ro