usa culisanta montata

Cum se monteaza o usa culisanta sau glisanta?

Tot mai multe locuinte sau spatii comerciale nu mai dispun de o suprafata suficienta, astfel ca arhitectii se gandesc la diferite posibilitati de a salva din suprafete. Usa culisanta sau glisanta (asa cum o stie toata lumea) a devenit o varianta tot mai folosita.

Prin folosirea unor astfel de usi se salveaza din spatiul incaperii deoarece usa nu se va mai deschide in interior. Usa culisanta sunt amplasata pe sine, in pereti, astfel ca la deschidere, ea se ascunde intr-un cadru din perete.

Pentru realizarea unei astfel de lucrari, trebuie sa apelezi la o firma specializata in taiere beton sau zidarie deoarece vei avea nevoie sa decupezi peretele.

 Usa culisanta- montarea pe pasi
  1. Primul pas care trebuie facut in vederea montarii unei usi glisante este crearea unui gol in perete egal cu dublul latimii usii. Decuparea peretului trebuie sa fie facuta de un personal calificat in domeniu. Cea mai eficienta metoda de decupare a peretilor este prin tehnica diamantata, deoarece nu produce zgomot, praf si vibratii.

Golul trebuie sa fie de dublul latimii usii care urmeaza a fi montata, deoarece usa se va ascunda in golul din perete atunci cand va fi deschisa. Odata create spatiul in perete, trebuie amplasat un boiandrug deasupra. Acesta are rolul de a sustine portiunea de zidarie aflata deasupra usii.

  1. Dupa ce a fost creat, golul trebuie sa aiba dimensiunile potrivite pentru amplasarea cadrului. De obicei acestea variaza de la 60 cm la 120cm ca latime, iar inaltimea de 210 cm, insa de cele mai multe ori usa vine cu un manual de instructiuni.
  2. Montarea cadrului si a usii se face pe baza instructiunilor aflate in manual. O usa glisanta vine la pachet de obicei cu urmatoarele echipamente:o scandura de referinta, doi distantieri, doua dibluri, o traversa si un cadru metalic.

Mai multe informatii referitoare la taierea sau perforarea peretilor puteti gasi accesand acest link.

 

 

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile, Taiere Beton Disc Diamantat
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

three + fourteen =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?