discurile diamantate pentru taierea betonului

De ce se folosesc discurile diamantate pentru taierea betonului?

Atunci cand ai de facut renovari in casa sau intr-un spatiu comercial, lucrarile in beton reprezinta unele dintre cele mai importante activitati. Indiferent ca este vorba despre turnarea betonului, demolarea sau taierea acestuia. Insa atunci cand vine vorba de taierea betonului, lucrarile au nevoie de o atentie mai mare. De aceea, au fost create diferite unelte si masinarii care sa ofere cat mai multe eficienta. Cea mai utilizata tehnica in acest moment este taierea betonului cu discurile diamantate.

Pe langa aceste discuri diamantate, firmele specializate in taierea betonului mai folosesc si firele diamantate. Aceste doua unelte sau utilaje se bazeaza pe tehnica diamantata, una dintre cele mai eficiente metode de taiere a betonului.

Tehnica diamantata ofera o solutie pentru taierea, decuparea sau perforarea in beton. De asemenea, masinariile care utilizeaza aceasta metoda pot fi electrice sau hidraulice.

 De ce sunt folosite des discurile diamantate?

Dicurile diamantate sunt totusi cele mai folosite deoarece cele mai performante masinarii de taiere beton sunt dotate cu astfel de discuri. Un disc diamantat permite taierea, decuparea sau perforarea materialelor dure, ceea ce reprezinta un punct in plus fata de alte unelte.

Probabil cel mai important avantaj al acestor discuri este faptul ca permit sectionarea betonului in profunzime, si pe lungimi mari. Astfel utilajele dotate cu disc diamantat pot patrunde cu usurinta in locuri mai greu accesibile.

Un alt avantaj este reprezentat de viteza de taiere care optimizeaza timpul de lucru si usureaza munca specialistilor. Totodata, discurile diamantate lucreaza cu mare precizie si aigura finisaje netede.

Discurile diamantate pot modifica anumite structure, indiferent ca acestea sunt in pozitie verticala sau orizontala.

Beneficiul destul de apreciat in ultima perioada este faptul ca multe dintre utilaje produc mai putin praf sau deloc, iar unele lucreaza fara vibratii. Astfel muncitorii sunt mult mai in siguranta, iar structurile nu risca sa aiba fisuri.

By: TaiereBeton.ro
In: Taiere Beton Disc Diamantat
1
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

three + fourteen =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?