Cum sa valorifici spatiul de sub scara interioara la adevaratul sau potential

Daca esti proprietarul unei case, probabil ca sufrageria ta a fost prevazuta cu o scara interioara. De cele mai multe ori, in spatiul de sub aceasta nu se profileaza niciun obiect, iar portiunea goala poate sa afecteze semnificativ design-ul incaperii. In schimb, exista numeroase idei creative care te vor ajuta sa amenajezi acea parte, astfel incat sa imbini utilul cu placutul.

Amenajare sub scara  interioara- rafturile incastrate

Daca te-ai hotarat sa desfasori un proces de amenajare sub scara interioara, atunci poti valorifica spatiul respectiv prin incorporarea unor rafturi incastrate. Maniera de dispunere a sectiunilor, alternarea echilibrata a proportiilor si grosimea liniilor completeaza design-ul sufrageriei tale si iti ofera un spatiu suplimentar in care poti pastra anumite obiecte. In schimb, daca procesul de amenajare de sub scara interioara este desfasurat strict pentru aspectul estetic, atunci ai nevoie sa tii cont de organizarea rafturilor si cromatica obiectelor pe care le vei aseza pe acea portiune. Un exemplu in acest sens este reprezentat de amplasarea unei forme dreptunghiulare in partea dreapta, iar in planul inferior poti opta pentru patru rafturi in forma de patrat. In stanga, ai optiunea de a te juca cu placile din lemn, astfel incat sa creezi un triunghi de 90 de grade lipit de raftul dreptunghiular care sa fie divizat in 3 sectiuni ascendente. Pentru montarea rafturilor in perete, apeleaza la specialisti in servicii de perforare beton.

Ce poti face cu spatiul de sub scara interioara?

Exista numeroase idei de design pe care le poti implementa in procesele de amenajari sub scara interioara. Daca te confrunti cu situatia in care locuinta ta nu a fost prevazuta cu dimensiuni generoase, atunci ai optiunea de a construi o camara in spatiul de sub scari. In cazul in care casa ta este de tip open space, iar bucataria si sufrageria nu sunt delimitate de un perete, poti transforma acea zona intr-o camara. Aceasta incapere este foarte utila pentru pastrarea intr-o maniera organizata a obiectelor folosite pentru gatit si alimentelor neperisabile. Mai ales, daca nu exista suficient loc in dulapurile amplasate pe peretii din bucatarie, atunci se poate folosi acest spatiu. In cazul in care preferi sa valorifici acea parte intr-o maniera pragmatica, montarea unei camari este optiunea potrivita pentru tine. In schimb, exista posibilitatea de a reconfigura zona respectiva si in alt mod. Daca sufrageria nu beneficiaza de dimensiuni generoase, atunci se poate instala o mobila pentru living in spatiul de sub scara interioara. Cu alte cuvinte, poti amplasa o placa de lemn de forma triunghiulara, astfel incat sa umpli acea zona, iar la mijlocul sau ai optiunea de a crea un spatiu dreptunghiular, ca sa pui televizorul acolo. Pe suprafata in forma de triunghi se pot crea numeroase spatii de acest gen pentru a pastra obiecte de decor acolo. In acelasi timp, exista posibilitatea de a amplasa un birou mic in spatiul de sub scara interioara alaturi de cateva rafturi montate in perete. Daca lucrezi de acasa, aceasta este optiunea ideala de a te bucura de un mic coltisor profesional in sufrageria ta.

Asadar, spatiul de sub scara interioara prezinta un potential semnificativ, iar cu ajutorul ideilor de design, se poate valorifica intr-o maniera atat pragmatica, cat si creativa.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

17 + 3 =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?