Betonul – Unul dintre putinele materiale cu utilizari multiple

Termenul de beton este fara doar si poate, cunoscut de toata lumea, insa putini cunosc cu adevarat toate utilizarile acestuia.

La inceputul aparitiei acestui material, betonul a fost folosit de majoritatea constructorilor care aveau drept obiectiv realizarea viaductelor si a podurilor. Mai tarziu, s-a regasit si in casele oamenilor sub diverse forme. Prima data, a fost utilizat pentru constructia peretilor si a tavanelor, iar ulterior pentru realizarea scarilor, fie ele de interior sau de exterior. Insa acest tip de material nu inceteaza sa suprinda si in continuare.

Pavarea cu beton amprentat

Atunci cand vine vorba de pavarea curtilor, decizia este una destul de dificila. Adesea, oamenii se decid greu asupra materialului folosit. Exista doua optiuni: Pavelele clasice si betonul amprentat. Pentru a-ti simplifica procesul de decizie, venim in intampinarea ta cu cateva caracteristici ale celor doua materiale.

Mai intai, trebuie sa stii ca betonul amprentat se aplica mult mai repede in comparatie cu pavelele. Explicatia rezulta din faptul ca cele din urma se monteaza dala cu dala. Mai mult decat atat, exista posibilitatea aparitiei ierburilor si plantelor printre dale, acest lucru nu este posibil si in cazul betonului.

Un alt avantaj pe care il ofera betonul amprentat este reprezentat de rezistenta sporita in fata conditiilor meteo nefavorabile precum si in privinta razelor uv. Din punct de vedere financiar, se poate spune cu certitudine ca betonul amprentat este mult mai accesibil decat pavelele. Acesta poate fi intretinut cu usurinta, poate fi spalat doar cu apa, iar pentru un plus de stralucire se aplica un lac special, cu scop de protectie, dupa slefuirea betonului.

Jardiniere din beton

Te-ai gandit vreodata sa inlocuiesti clasicele jardiniere din magazin cu cele din beton? Daca raspunsul este nu, ei bine, acum este momentul sa profiti de avantajele pe care acest material le ofera:

  • Eleganta

Datorita finisajelor fine ale acestui material, jardinierele din beton vor oferi un plus de eleganta gradinii tale.

  • Versatilitate

Indiferent de decorul in care urmeaza a fi integrate, jardinierele din beton vor reprezenta intotdeauna un obiect decorativ de succes.

  • Rezistenta

Pentru ca betonul este un material care se adapteaza oricaror conditii climatice, jardinierele nu vor avea de suferit din punct de vedere esthetic, nici macar pe timp de iarna cand temperaturile scazute isi fac aparitia, iar precipitatiile sunt tot mai dese.

  • Culoare

Este stiut deja ca nuantele de gri predomina in cazul betonului, iar acest lucru nu poate fi decat in avantajul tau.

Suport pentru lumanare realizat din beton

Lumanarile reprezinta unele dintre cele mai apreciate obiecte decorative, atat in design-ul interior, cat si in cel exterior. Dar pentru ca orice lumanare are nevoie si de un suport, trebuie sa acorzi atentie acestui aspect. Poti renunta la clasicele suporturi regasite in orice magazin de  obiecte de decor si le poti realiza chiar de unul singur, utilizand o cantitate nesemnificativa de beton.

In plus, nu vei fi uimit doar de aspectul unic, dar vei avea satisfactia ca ai realizat un produs handmade, demn de admirat de cei care iti vor vizita locuinta.

Asadar, imaginatia si creativitatea ta nu trebuie sa se opreasca aici! Sunt o multime de alte intrebuintari ale betonului carora le poti da viata.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

13 − eleven =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?