
Acte necesare pentru demolarea unei case
Ai in plan sa demolezi o casa veche si te macina o multime de intrebari? Ei bine, in articolul de azi vom discuta despre actele necesare pentru demolarea unei case vechi, una dintre cele mai frecvente intrebari.
In primul rand, trebuie sa stii ca procesul de demolare nu se poate realiza fara o autorizatie de demolare. Orice actiune exrcitata asupra unei constructii, fie ca vorbim despre dezafectarea, dezmembrarea, demolarea totala sau partiala a unei constructii pot fi realizate doar in baza obtinerii autorizatiei obtinute conform prevederilor planurilor urbanistice.
Este important de mentionat ca autorizatia de demolare este emisa doar de autoritatile administratiei locale, la fel ca in cazul autorizatiei de construire. Actele necesare vor fi obtinute doar in cazul in care dispui de actul de proprietate asupra imobilului pe care tocmai intentionezi sa il demolezi. Actul de proprietate poate fi: de schimb, de restituire, de mostenire sau de donatie.
Acum ca am stabilit cateva informatii esentiale, iata care sunt actele de care ai nevoie in cazul in care iti doresti sa demolezi o casa:
- Cerere pentru obtinerea autorizatiei pentru demolare;
- Documentul care sa reprezinte dovada platii taxei de emitere a autorizatiei de demolare (plata trebuie efectuata la Administratia Financiara Locala);
- Copie dupa certificatul de urbanism;
- Copie care sa ateste dovada titlului asupra imobilului;
- Certificat de atestare fiscala cu privire la valoarea de impozitare a imobilului;
- Proiectul final pentru autorizarea lucrarilor de demolare.
Majoritatea actelor necesare se obtin cu usurinta, exceptie facand certificatul de urbanism care necesita mai mult efort pentru a intra in posesia lui.
Cum se obtine actul de urbanism?
Cerificatul de urbanism reprezinta un act oficial in care sunt prezentate informatii despre regimul economic, tehnic si juridic al unor imobile. Actul de urbanism trebuie obtinut obligatoriu in urmatoarele situatii:
- Licitatii;
- Construire;
- Demolare;
- Schimbarea destinatiei a unul teren sau imobil;
- Amplasarea in spatiul public.
Practic, certificatul de urbanism aduce la cunostinta toate conditiile ce trebuie respectate in functie de planurile cadastrale. Valabilitatea acestui document este intre 6 si 24 luni si se emite in maximum 30 de zile de la solicitare.
Cat timp este valabila autorizatia pentru demolare?
Dupa ce ai intrat in posesia certificatului de urbanism, urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este obtinerea autorizatiei de demolare. Conform acestuia, in termen de 12 luni ai dreptul legal pentru demolarea constructiei. Valabilitatea autorizatiei de demolare poate fi prelungita, insa doar in cazul in care se depune o cerere inainte cu 15 zile de expirarea valabilitatii.
Daca ai finalizat acest proces si ai obtinut actele necesare, e momentul sa te pui pe treaba! Daca ai nevoie de demolari in Bucuresti, te poti baza pe noi, indiferent de tipul constructiei. Alaturi de noi, etapa de demolare va decurge conform planurilor tale!
TaiereBeton.ro