Pasii pe care trebuie sa ii urmezi cand vrei sa dai gauri in pereti

Fie ca te muti in casa noua sau vrei sa o renovezi pe cea in care locuiesti deja, cu siguranta exista momente in care este nevoie de gauri, fie in pardoseala, fie, adesea, in pereti. Pentru a nu intampina prea multe dificultati pe parcurs, vei descoperi in acest articol care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, inca de la inceput si pana la sfarsitul lucrarii.

Stabileste instrumentul cu care vei lucra

Pentru a-ti duce lucrarea la bun sfarsit, vei avea nevoie de cateva obiecte indispensabile. Pe langa instrumentele uzuale, cele de masurare, dar si cele pentru marcaje (creion sau marker), este posibil sa ai nevoie si de un prelungitor si o scara. Astfel, gaurile pot fi realizate fie cu o bormasina, fie cu un ciocan rotopercutor, insa fiecare dintre acestea prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

In cazul bormasinii, aceasta este usor de folosit si are o greutate mica. De asemenea, poate fi folosita in mai multe proiecte din gospodarie. Un dezavantaj de luat in considerare este reprezentat de faptul ca aceasta nu va face fata la materialele dure, precum piatra sau betonul, deoarece prezinta o putere redusa.

In alta oride de idei, ciocanul rotopercutor este ideal pentru orice tip de gaura, insa pentru ca este greu, trebuie sa folosesti ambele maini pentru a tine sub control forta acestui instrument.

Asigura-te ca locul este potrivit

Pentru a te asigura ca totul decurge conform asteptarilor tale, trebuie sa acorzi atentie deosebita locului in care urmeaza sa executi perforatia. Desi la prima vedere zidurile arata uniform in interior, acestea pot ascunde diverse lucrari, fie tevi de apa, curent electric, fie cablu de internet.

Daca peretele pe care urmeaza sa-l gauresti prezinta duze sau iesiri TV si internet, cel mai bine este fie sa folosesti un detector, fie sa consulti o schita pentru a elimina riscul aparitiei unui accident.

Una dintre cele mai eficiente metode de a evita pericolul este sa nu realizezi gauri in linie dreapta cu aceste montaje.

Evita gaurirea colturilor

O alta masura de precautie pe care este recomandat sa o iei atunci cand urmeaza sa gauresti un perete, este sa eviti colturile. Explicatia consta in faptul ca acestea sunt mai fragile si pot ceda oricand la trepidatia si presiunea uneltei. Mai mult decat atat, daca gaura este data pentru a suspenda ulterior o greutate, presiunea exercitata de aceasta poate conduce inclusiv la destramarea structurii.

Mentine curatenia

Pentru a-ti mentine locuinta curata, este indicat sa strangi resturile rezultate in urma gauririi chiar in momentul in care executi lucrarea. In cazul unei gauri in beton, praful fin se poate raspandi prin toata casa si poate fi destul de greu de eliminat daca nu este strans la timp.

Cea mai usoara modalitate de a mentine curatenia in timpul gauririi peretilor este sa instalezi un tub de aspirator langa punctul de perforare. Astfel, praful va fi absorbit imediat si nu va fi nevoie sa intervii ulterior.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

5 + seventeen =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?