taiere beton cu disc diamantat

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un disc diamantat

Discuri diamantate de taiat beton au fost proiectate pentru maximizarea contactului cu materialele de baza si reducerea frecarii laterale, dar si pentru taierea mai rapida si mai neteda. Noile sisteme de taiere beton cu disc diamantat nu produc socuri sau vibratii in structura de rezistenta, au o precizie ridicata a procesului de perforare, timp scurt de executie, iar prezenta armaturii nu mai reprezinta niciun fel de impediment.

Tehnica diamantata pe care o folosesc specialistii Avis Instal inlocuieste metodele primitive care ar putea afecta si deteriora structura expusa spatiului de lucru. Prin taierea diamantata a betonului, executia lucrarilor se realizeaza fara vibratii si fara ca betonul sa fie fisurat. Noile tehnologii diamantate folosite se caracterizeaza prin controlul procesului de taiere beton si precizia cu care se executa sectionarile. Taierea cu disc sau fir diamantat permite sectionarea grinzilor, stalpilor, peretilor, dar si taierea pardoselilor structurilor de beton.

Operatiunea de taiere perete beton este supravegheata si controlata in totalitate de operatorii nostri specializati si autorizati in taieri beton. Echipele Avis Instal au specialisti certificati si instruiti in utilizarea tehnologiilor avansate pe care le detinem, iar echipamentele de protectie asigura deplina siguranta a persoanelor, structurii cladirii si determina ca lucrarea sa se desfasoare potrivit normelor specifice acestor tipuri de lucrari.

Principalul nostru scop este acela de a le oferi clientilor nostri cele mai sigure si eficiente servicii. De aceea, tehnologia avansata si echipamentele performante pe care le utilizam ne permit realizarea operatiunii de taierea a placii de beton in profunzime si pe distante intinse, cu o viteza foarte mare.

Discul diamantat este un disc circular din otel cu marginea exterioara diamantata adica prevazuta cu granule diamantate. Marginea acestuia poate avea o configuratie crestata sau continua, iar  segmentele (pastilele) sunt impregnate cu diamante sintetice. Nucleul lamei este un disc de otel, confectionat cu mare precizie si prevazut cu fante. Acestea ofera o racire mai rapida, permitand apei sau aerului sa patrunda printre ele.

Segmentele diamantate sunt confectionate dintr-o mixtura de diamante si pulbere metalice.  Diamantele utilizate sunt realizate sintetic si atent selectionate dupa forma, dimensiune, calitate si fragilitate, urmand sa fie ulterior amestecate cu o pulbere metalica, ce contine elemente precum cobalt, fier, tungsten, cupru, carburi si alte materiale. Acest amestec este apoi turnat in forma si incalzit la temperaturi ce variaza de la peste 1800º Celsius pentru a forma un metal solid numit „matrice”. Odata realizat, exista mai multe metode de atasare a segmentelor de discul de otel, fie prin sudare cu laser, lipire dura sau sintetizare.

Sudare cu laser – Segmentul diamantat este atasat de disc prin procedura de sudare cu laser. Discurile sudate cu laser pot fi utilizate atat la taiere umeda cat si uscata, fiind cea mai noua tehnica de producere a discurilor diamantate. Discurile diamantate realizate prin sudare laser au un randament ridicat de taiere si un grad mai mic de deformare.

Brazare (lipire dura) – Se realizeaza prin lipirea unui aliaj (pe baza de cupru-zinc sau cupru-zinc-argint) intre segmenti si disc. Acesta este apoi incalzit la temperaturi de aproximativ 200°C, pana cand aliajul se topeste si lipeste cele doua piese. Aceasta metoda este folosita pentru discurile diamantate utilizate pentru taiere umeda.

Sinterizare – Discurile diamantate sinterizate cu diametrul de pana la 230 mm se folosesc in special in lucrarile mai usoare, impreuna cu scule electrice portabile dar, se pot livra si la dimensiuni mai mari de 230 mm.

 

Cum aleg un disc diamantat?

 

Pentru o taiere eficienta este important ca discul diamantat si materialul de taiat sa interactioneze corect. Astfel, exista cativa factori pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand doriti sa achizitionati un disc diamantat. Prima decizie pe care trebuie sa o luati atunci cand alegeti un disc diamantat se refera la costul discului diamantat: respectiv daca optati pentru un cost mai scazut al discului, dar un cost per taiere mai mare sau daca alegeti un disc de calitate, cu un cost mai ridicat insa in cazul caruia costul per taiere este mult mai mic, intrucat segmentele diamantate sunt de o calitate crescuta.

 

Taiere beton cu disc diamanat

Taiere beton armat cu disc diamanat

Identificati corect materialul pe care doriti sa il taiati. In functie de materialul de taiat va puteti orienta catre discul diamantat optim, care sa va asigure o taiere curata. Tineti cont de diametrul materialului de taiere, dar si de geometria si densitatea materialului.

Tineti cont de masina-unealta pe care o veti utiliza. Echipamentul pe care il veti utiliza si starea fizica a acestuia va influenta in mod decisiv viteza de taiere, dar si tipul de disc diamantat pe care il veti utiliza. Precizia si acuratetea echipamentului va determina, de asemenea, performanta de taiere. Daca turatia scade, de cele mai multe ori inseamna ca se lucreaza cu o presiune de apasare prea mare. In cazuri extreme, aceasta duce la incalzirea excesiva a discului si la vitrificarea segmentelor. Vibratiile aparute in timpul prelucrarii intre scula si piesa produc o uzura prematura a discului de rectificat influentand totodata calitatea suprafetei obtinute. Bataia axiala a unui disc de rectificat frontal, montat pe masina, nu trebuie sa depaseasca 0,02 mm iar bataia radiala a unui disc de rectificat periferic nu trebuie sa depaseasca 0,02 mm.

Folositi tehnica taierii in trepte. Taierile plane se executa rapid si asigura o durata de viata lunga a discului. Taierea adanca (o trecere) se executa lent, scurtand durata de viata a discului si provocand,eventual, suprasolicitarea acestuia. Ca regula generala, veti lucra mai rapid si mai avantajos executand taieri plane (asa numita taiere in trepte) decat utilizand o singura taiere adanca.

 

Taiere umeda sau taiere uscata?

 

Discurile diamantate pentru taierea uscata se pot intrebuinta, de obicei, si pentru taierea umeda. Cu toate acestea, daca un disc diamantat pentru taiere umeda este folosit prin utilizarea unei cantitati necorespunzatoare de lichid de racire sau chiar pentru taiere uscata, lama de diamant se supraincalzeste si se deterioreaza rapid sau, chiar mai rau, segmentul discului se poate rupe si poate rani operatorul. Se recomanda echiparea cu accesorii de protectie a muncii, mai exact: ochelari de protectie, casti, casca de protectie, manusi, ghete de protectie si imbracaminte de protectie. Spre deosebire de taierea umeda, in cazul careia se utilizeaza apa ca lichid de racire, taierea uscata utilizeaza aerul pentru racirea lamei de diamant. In timpul taierii uscate, operatorul trebuie sa realizeze taieri de adancimi reduse pentru a permite aerului sa circule in jurul lamei de diamant.

In cazul taierii uscate durata fiecarei operatiuni poate varia de la cateva minute pana la cateva secunde, in functie de duritatea materialului taiat. De asemenea, operatorul trebuie sa efectueze taieturi de mica adancime, pentru a evita supraincalzirea lamei discului diamantat. Lama discului diamantat nu trebuie fortata in timpul taierii.

In concluzie, daca aveti nevoie de o interventie sau o lucrare mai ampla de taiere a betonului se recomanda folosirea echipamentelor performante de taiere beton cu fir sau disc diamantat si mai ales contactarea unei firme specializata in constructii. Firma noastra ofera servicii de taiere beton, decupari de structuri, dar si demolari controlate in conditii de maxima siguranta. In plus, echipamentele profesionale din dotare ne permit sa ne implicam in proiecte personalizate de mici sau mari dimensiuni, pe care le finalizam la termenul agreat.

Vollmax: Aer Conditionat Industrial 

CropMarket: Seminte Ceapa Legatura

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile, Taiere Beton Disc Diamantat
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

13 − 3 =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?