Demolarea controlata in constructii

Cum se realizeaza demolarea controlata in constructii?

Demolarea controlatar reprezinta un proiect care trebuie realizat de profesionisti experimentati si calificati pentru a fi in conditii de siguranta. Recomandam contractarea unor echipe specializate in demolari controlate, care pot utiliza propriile echipamente.

Ce este demolarea controlata?

In termeni cat mai generali, demolarea controlata se refera la demolarea unei cladiri sau a unei structuri prin diferite metode. Principalele metode utilizate sunt cele explozive sau cu ajutorul unor masini speciale. Pentru demolarea completa a unor structuri, cel mai des este folosita demolarea folosind explozibili. Cand vine vorba despre daramarea unui perete dintr-o cladire sau doar a unei parti a unei structuri, de apeleaza la roboti. Acesti roboti pot fi controlati de la distanta si functioneaza cu precizie in anumite zone.

Etapele unei demolari controlate

Pregatirea zonei pentru demolarea controlata este un proces detaliul si complex, indiferent de metoda de demolare aleasa.

  • Distrugerea unei structuri simple, precum o anexa de casa poate fi pregatita chiar si cu o saptamana inainte. Insa, daca este vorba despre o structura mai mare, procesul de pregatire si planificare poate dura pana la 6 luni.
  • Demolarea controlata prin explozie. Prima etapa in acest proces este gaurirea peretilor de rezistenta pentru a introduce materialul exploziv. Aceasta etapa trebuie sa urmareasca planificarea strategica anterioara. Strategia de utilizare a explozivilor va determina modul de demolare si metoda prin care cladirea va fi pusa la pamant: vertical sau orizontal.
  • Analiza structurii. Acest lucru este necesar in special cand este necesara demolarea controlata in interior. Pentru demolarea unor pereti, scari, plansee, parapeti de sprijin, stalpi sau grinzi, trebuie analizata actiunea pentru a nu fi afectata structura de rezistena.

Demolarea controlata pentru cladiri se face atunci cand aveti nevoie sa reconstruiti o structura sau cand trebuie sa eliberati spatiul pe care aceasta este construita. De asemenea, o cladire care nu este stabila din punct de vedere al structurii necesita demolarea. In ceea ce priveste demolarile interioare, acestea se pot face pentru marirea spatiului sau modificarea acestuia. Un avantaj pe care robotii folositi in demolarile interioare il au este ca nu provoaca atat de mult praf si zgomotul este la un nivel minim.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile, Taiere Beton Disc Diamantat
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

6 + twelve =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?