Case din beton ecologice, mai aproape de realitate

In principal datorita modului de obtinere a materialului, dar si pentru beneficiile pe care le ofera, majoritatea oamenilor se orienteaza catre constructia de case din beton. Mai mult decat atat, intr-o perioada in care societatea noastra a devenit tot mai constienta de impactul nostru asupra mediului, au aparut materiale si modalitati de constructie sustenabile. Unul dintre cele mai utilizate materiale in aceste tipuri de constructii este betonul. In primul rand, pentru flexibilitatea sa prin utilizarea de echipamente de taiere beton, carotare si perforare.

Case din beton ecologice

Beneficii pentru case din beton

Betonul este un material dintr-o piatra artificiala, care este obtinut in urma unei combinatii de ciment, agragatori, apa si mai multe tipuri de aditivi. Constructiile de case din beton beneficiaza de o eficienta mare a structurii si au capacitatea de a reduce pierderile de energie. De asemenea, acestea dispun de o performanta mare in ceea ce priveste reflexia caldurii solare. Totodata, prin constructia unor case din beton scapi de munca suplimentara, deoarece acestea dispun de o durabilitate foarte mare si nu au nevoie de intretinere constanta.

Principala caracteristica pentru care o casa poate fi denumita ecologica tine de natura materialului. Daca acesta nu constituie un nivel de poluare mare pentru obtinere, nu necesita o intretinere complicata si nu depinde de surse de energie, poate fi considerat un prieten al mediului. Betonul nu poate fi considerat intocmai un material ecologic, insa cercetatorii britanici s-au ocupat de acest lucru. Ei au reusit sa obtina un tip de beton care prezinta acelasi aspect si caracteristici ca cel normal, dar care poate absorbi cantitati importante de dioxid de carbon in timp ce se usuca.
Aceasta schimbare inseamna un pas important pentru salvarea mediului. Asta pentru ca procesele necesare obtinerii materiilor prime pentru case din beton sunt unele dintre cele mai mari producatoare de emisii de dioxid de carbon din lume.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

three × two =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?