Cele mai importante avantaje ale betonului pe care nu le stiai

Daca ai in plan sa iti construiesti o casa, cu siguranta trebuie sa cunosti avantajele betonului. Probabil ca nu ai luat niciodata in calcul o podea din beton pentru propria locuinta pentru ca involuntar, te gandesti la cat de rece este si lipsita de “personalitate”. In realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Aceasta poate fi personalizata dupa bunul plac astfel incat sa ofere un design aparte si mai mult decat atat, vine la pachet cu o multime de avantaje.

La prima vedere, betonul poate avea un aspect industrial, insa atunci cand este utilizat corect poate reprezenta cel mai elegant element al unei case au cladiri.

Iata cateva avantaje de care te poti bucura daca alegi o podea din beton:

  • Rezistenta

Spre deosebire de alte materiale, podeaua din beton este foarte rezistenta, doar in cazul in care aceasta contine beton pur si nu alt tip de materal. In plus, odata turnat, poate fi modelat astfel incat sa obtii un design unic, pe placul tau.

  • Simplu de intretinut

Podeaua din beton se intretine foarte usor spre deosebire de alte materiale. Pentru a obtine un aspect impecabil ai nevoie doar de un mop, apa si detergent. Parchetul, de exemplu, necesita o intretinere mai amanuntita. Astfel, putem spune ca podelele din beton nu sunt doar simplu de intretinut, ci si mai putin costisitoare.

  • Se pot folosi atat la interior, cat si la exterior

Betonul poate fi aplicat atat la exterior, in gradina sau curte, cat si in interiorul camerelor. Indeferent de locul unde doresti sa il utilizezi, fii sigur ca vei oferi locuintei tale un aspect demn de invidiat.

  • Luminozitate

Daca pana acum nu ti-am prezentat nimic nou, cu siguranta nu stiai ca o podea din beton are capacitate de a atrage lumina naturala. Daca vei alege sa pui beton in interiorul unei camere, aceasta va fi mai luminoasa cu pana la aproximativ 30%. Conform studiilor, in casele unde patrunde lumina naturala, se emana mai mult pozitivism.

  • Design unic

Asa cum am mentionat anterior, podeaua din beton este un aspect aparte ce poate oferi casei un design unic. Sunt o multime de tehnici ce iti permit sa combini betonul cu pigmenti de culoarea sau alte elemente pentru ca rezultatul final sa fie unul wow. Da frau liber imaginatiei si personalizeaza-ti locuinta dupa bunul plac!

Chiar daca podeaua din beton este spectaculoasa si sunt o multime de motive pentru care ar trebui sa o alegi, nu faci acest lucru din teama ca nu se poate inlocui usor. Ei bine, si acest lucru este total eronat. In mod cert nu poate fi indepartata atat de usor precum podeaua din lemn, insa poti apela cu incredere la servicii de taiere beton.

Nu uita, o casa trebuie sa iti puna personalitatea in valoare si nu in ultimul rand sa fie primitoare. Podeaua din beton bifeaza cu success ambele variante.

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

eleven + one =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?