Ce trebuie sa facem cu deseurile obtinute in urma demolarii unei constructii

Domeniul constructiilor nu consta doar in ridicarea cladirilor, ci si in demolari. Exista o multime de hale parasite, locuinte dezafectate care trebuie sa fie distruse in siguranta pentru a permite ridicarea altor constructii sau pur si simplu pentru a lasa locul curat. Odata cu demararea procesului de demolare apare si intrebarea “Ce se intampla cu deseurile rezultate?”. In acest articol vom oferi cea mai buna solutie prin care poti scapa de toate deseurile obtinute in urma demolarii unei constructii.

Deseurile rezultate in urma demolarii

Adesea, materialul obtinut in urma demolarii unei constructii poate fo refolosit pentru fundatii de drumuri, iar in unele cazuri, chiar si pentru fundatia unei noi cladiri. Exista, insa, si materiale ce nu mai pot fi refolosite si sfarsec, din pacate, la gropile de gunoi.

Este bine sau nu sa arunci deseurile rezultate din demolari la gropile de gunoi?

In mod categoric, NU! Iata si motivele:

  • Sunt foarte voluminoase, nu sunt biodegradabila si suprasolicita groapa de gunoi;
  • Pot ascunde printre ele deseuri periculoase ce pot pune in pericol sanatatea oamenilor precum: azvest, metale grele, crom, solventi etc;
  • Odate aruncate, atrag in mod automat alte deseuri de acest fel.

Statistici cu privire la demolarile din Romania

Desi toate firmele sunt obligate sa sorteze responsabil si sa reutilizeze deseurile obtinute pe santier, conform statisticilor, doar 40% dintre deseuri sunt valorificate. La acest capitol, cel mai bine se situeaza America, avand in vedere ca a reusit sa transforme reciclarea deseurilor obtinute in urma demolarilor intr-o adevarata industrie.

Cum procedezi atunci cand ai o cladire de demolat?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa apelezi la o firma specializata in demolari controlate. Noi iti oferim acest serviciu si mai mult decat atat, te ajutam  si sa valorifici materialele rezultate.

In cazul in care optezi, totusi, sa colaborezi cu o alta firma, asigura-te ca te ajuta sa cureti spatiul demolat si ca se ocupa de toate deseurile rezultate, inclusive de cele nereciclabile.

Este esential sa te orientezi catre cea mai buna optiune atunci can

By: TaiereBeton.ro
In: Sfaturi utile
0
TaiereBeton.ro

Lasa un comentariu

All fields with * are required.

three + 1 =

Open chat
1
Scan the code
👋 Aveti nevoie de ajutor ?